Project2074 Oudegracht

Motor voor duurzame economie

De herbouw van het schip van de Domkerk zal volgens het principe van het ‘diagonaal bouwen’ worden uitgevoerd, zodat de verschillende stadia naast elkaar te zien zijn en een bezoek op elk moment steeds weer de moeite waard is. Vergelijkbare projecten in het buitenland, zoals de Sagrada Familia in Barcelona, de Frauenkirche in Dresden en Château Guédelon in Frankrijk, trekken honderdduizenden toeristen per jaar. 

De voltooiing van de Dom jaagt de Utrechtse economie aan: horeca, hotels, winkels, musea, bedrijven - iedereen profiteert! Het project sluit aan bij de culturele kracht van de Utrechtse economie. Het biedt Museum Catharijneconvent, Centraal Museum en Het Utrechts Archief doorlopend een kapstok om thema’s voor exposities te kiezen die aansluiten bij het project. Utrecht wordt door dit alles ook aantrekkelijk voor de organisatie van symposia en internationale congressen.

Bezoek voor meer informatie ook eens de volgende website's:

Museum Catharijneconvent
Centraal Museum
Het Utrechts Archief

 Wat is Project 2074
 Waar is Project 2074
BlokFoto1 BlokFoto2
 
Nieuws

x

Nieuwsbrief 21 is uit!
Maart 2017


Aandacht voor een belangrijke bestuurswissel, een toelichting op de doelstellingen en plannen, nieuws uit de werkgroepen en het eerste deel van een serie waarin we op zoek gaan naar de roots van onze kathedraal.

 

Lees verder...

 

 
 Domstad
 Domplein
BlokFoto3 BlokFoto4
 Domkerk
 Domtoren
BlokFoto5 BlokFoto6