Project2074 Maquettebouw

Project 2074 onderzoek - Stand van zaken
Het eerste verslag, over de traceringen van vensters en blinde nissen in de lichtbeuk van het schip en alle kapellen, is inmiddels bijna klaar. In de komende periode zullen achtereenvolgens de profileringen van pijlers, de gewelven, de reconstructie van alle daken van kerk en kapellen, versieringen van het triforium, van balustrades langs de dakgoten en niet te vergeten: de definitieve plattegrond van het te herbouwen schip worden beschreven.

Realisatie natuurgetrouwe maquette van de volledige Domkerk
De eerste die gebruik zal maken van deze onderzoekgegevens is maqettebouwer Gedo Voorn. Hij maakt in opdracht van de Stichting Voorbereiding Herbouw Domkerk een nauwkeurige maquette van de volledige Domkerk. Na voltooiing van de Domtoren (die al is te bezichtigen in de publieksruimte van de VVV op het Domplein) werkt hij nu aan het bestaande deel van de Domkerk. Bij de bouw van deze zeer natuurgetrouwe maquette komt ook aan het licht met welke problemen de architecten van de Domkerk te maken moeten hebben gehad. Zo zal bijvoorbeeld tijdens de realisatie van het laatste deel van de maquette duidelijk worden hoe de aansluiting van het schip op het bestaand deel van de Domkerk en de Domtoren moet worden gebouwd.

 

 Wat is Project 2074
 Waar is Project 2074
BlokFoto1 BlokFoto2
 
Nieuws

x

Nieuwsbrief 21 is uit!
Maart 2017


Aandacht voor een belangrijke bestuurswissel, een toelichting op de doelstellingen en plannen, nieuws uit de werkgroepen en het eerste deel van een serie waarin we op zoek gaan naar de roots van onze kathedraal.

 

Lees verder...

 

 
 Domstad
 Domplein
BlokFoto3 BlokFoto4
 Domkerk
 Domtoren
BlokFoto5 BlokFoto6