Project2074 Pandhof
Stad van kennis, kerken en cultuur

Utrecht als middeleeuwse stad zal zich profileren als centrum voor de beleving van cultuur en religie en de uitwisseling van kennis, met een uiteindelijk voltooide Domkerk als middelpunt. Het Domplein, de Schatkamer, de Open Dom en de omgeving van het gehele gebouwencomplex, waartoe ook de Pandhof en het Restauratieatelier van Museum Speelklok behoren, bieden ruimte aan een diversiteit in religieuze en culturele activiteiten: aan het Festival Oude Muziek, aan gemeenschapsvorming en ontmoeting, aan inter-religieuze dialoog, aan het collectief beleven van ons cultureel erfgoed met museale tentoonstellingen.

Tijdens de bouw wordt kennis over restauratie en middeleeuwse bouwwijzen ontwikkeld. Dit wordt dienstbaar gemaakt aan soortgelijke projecten overal op het Europese continent, waar node een centrum voor historische bouwwijzen wordt gemist. Project 2074 biedt ruimte om deze kennis uit te wisselen en te demonstreren.

Bezoek voor meer informatie ook eens de volgende website's:

Schatkamer Domplein
Domkerk Utrecht
Restauratieatelier Museum Speelklok
Festival Oude Muziek

 Wat is Project 2074
 Waar is Project 2074
BlokFoto1 BlokFoto2
 
Nieuws

x

Nieuwsbrief 21 is uit!
Maart 2017


Aandacht voor een belangrijke bestuurswissel, een toelichting op de doelstellingen en plannen, nieuws uit de werkgroepen en het eerste deel van een serie waarin we op zoek gaan naar de roots van onze kathedraal.

 

Lees verder...

 

 
 Domstad
 Domplein
BlokFoto3 BlokFoto4
 Domkerk
 Domtoren
BlokFoto5 BlokFoto6