Project2074 Schip1674

Project 2074 is een initiatief van de Stichting Voorbereiding Herbouw Schip Domkerk. De naam verwijst naar het jaar 1674 toen bij de storm het schip van de Domkerk instortte.

Herbouw van het schip verbindt meer dan de kerk en de toren...
... het verbindt de gemeenschap. Dat was eeuwen geleden al zo en dat is in de 21e eeuw nog steeds het geval. Samen bouwen met duurzaam materiaal versterkt het gevoel van iets samen ondernemen. Het vergroot de betrokkenheid met de kerk als gebouw en als plek waar je tot bezinning kunt komen en genieten van cultuur. Het vergroot de verbondenheid van inwoners met hun stad: trots zijn op deze onderneming en je er graag voor willen inzetten.

Middelpunt van duurzame ontwikkeling als stad van kennis, kerken en cultuur
Door herbouw van het schip van de Dom op een historische bouwplaats met oude technieken, met menskracht en in een tempo dat aansluit bij het leven en bij de donaties van bewoners, bezoekers, bedrijven, instellingen en fondsen wordt die bouwplaats niet een hectisch en luidruchtig 'verboden oord', maar juist een plek waar je de rust van een ander levensritme aantreft. Een aantrekkelijke plein in het centrum van Utrecht om te bezoeken, te bewonderen, te genieten van cultuur en om kennis op te doen. Een plek waar je kunt leren of werkervaring opdoen en - niet in het minst - een motor van de Utrechtse economie!

Lees verder:

Stad van kennis, kerken en cultuur
Onderwijs, onderzoek, werkervaring
Motor voor duurzame economie

 

Bezoek voor meer informatie over vergelijkbare projecten ook eens de volgende website's:

Château Guédelon
Frauenkirche Dresden
Sagrada Familia Barcelona

 Wat is Project 2074
 Waar is Project 2074
BlokFoto1 BlokFoto2
 
Nieuws

x

Nieuwsbrief 21 is uit!
Maart 2017


Aandacht voor een belangrijke bestuurswissel, een toelichting op de doelstellingen en plannen, nieuws uit de werkgroepen en het eerste deel van een serie waarin we op zoek gaan naar de roots van onze kathedraal.

 

Lees verder...

 

 
 Domstad
 Domplein
BlokFoto3 BlokFoto4
 Domkerk
 Domtoren
BlokFoto5 BlokFoto6